Spanish cafe Peru
Image default
Recreation / Travel

3 Indrukwekkende landen in Zuid-Amerika

Zuid-Amerika is een geweldig continent dat door velen wordt beschouwd als één van de mooiste plekken op de wereld. Je kunt hier veel mooie landen bezoeken die ieder worden gekenmerkt door hun eigen stijl, cultuur en mensen.

Welke landen maken Zuid-Amerika zo uniek, en waar moet je zeker een bezoekje wagen als je hier een jaar gaat backpacken?

We nemen je mee.

1. Brazilië

Wanneer je aan Zuid-Amerika denkt, dan denk je al snel aan het grootste land dat hier gelegen is, namelijk Brazilië.

Brazilië heeft een divers aanbod aan cultuur en steden, maar ook veel natuur. De steden in deze stad zijn bijzonder imponerend. Je kunt hier je ogen uitkijken naar de eindeloze massa van torenhoge wolkenkrabber die letterlijk miljoenen mensen een dak boven het hoofd bieden.

Wat je hier ook zult zien is een zeer groot verschil tussen de verschillende groepen in de bevolking. Arm en rijk zijn hier erg hard verdeeld. Naast een dure villawijk zie je dan ook gewoon een krottenwijk liggen. Hier moet je niet gek van opkijken want dit is hier de harde realiteit.

2. Peru

Een ander land in Zuid-Amerika dat jaarlijks een hoop toeristen trekt is Peru. Dit land wordt gekenmerkt door een ongekend beschaafde bevolking die je met open armen zal ontvangen.

Ook huist Peru een aantal van de hoogst gelegen steden ter wereld. De ijle lucht zal even wennen zijn, maar het is heerlijk verfrissend.

Natuurlijk kun je ook in Peru veel mooie dingen bezichtigen. Eén van de meest bekende toeristische spots is de Machu Picchu. Als je het land bezoekt moet je hier eigenlijk wel even een verplicht fotootje schieten voor Instagram. Kun je je vrienden helemaal jaloers maken.

3. Argentinië

Het op één na grootste land van Zuid-Amerika is Argentinië. In dit land spreken ze geen Portugees zoals in Brazilië maar Spaans. Natuurlijk hebben wij als Nederlanders een klein beetje een zwak voor Argentinië dankzij onze geliefde koningin Maxima.

Dit langgerekte land wordt gekenmerkt door een prachtige cultuur. Als je van lekker biefstuk eten houdt zit je in Argentinië ook helemaal goed, want die kunnen ze hier klaarmaken als de beste.

Meer informatie over reizen of backpacken in Zuid-Amerika? Je leest het op Reisbegeerte, het nummer één reismagazine van Nederland.