Actief doen in Spanje

Spanishcafeperu

Even lekker actief doen in Spanje? Het Iberisch schiereiland is voor veel landgenoten een ultieme bestemming om in de zomermaanden, of in de winter, even sportief te doen. Wat je hobby ook is, vaak kun je in Spanje je outdoor sport beoefenen. Maar wat kun je allemaal doen in Spanje? We hebben onze top 3 bezigheden op een rijtje gezet.

1. Kiten

Spanje staat bekend om de lange vlaktes die voornamelijk in het zuiden van het land liggen. Hier is veel wind en er komen jaarlijks duizenden kiters vanuit heel Europa naar Spanje om daar hun hobby te beoefenen. Dankzij de lange leegstes en de harde wind die er blaast is het de ideale situatie om te kite buggyen. Je kunt zo lange afstanden scheuren met je kite en buggy en hebt daarbij ook nog eens een lekker temperatuurtje. 

2. Mountainbiken

Ook kun je Spanje en ook in Portugal heerlijk mountainbiken. De vele bergachtige gebieden die de landen kennen zijn dan ook een waar paradijs voor vele mountainbike liefhebbers van over de hele wereld. Zowel bergachtige omgeving als bossen wisselen elkaar mooi af.

3. Bergklimmen

In de Pyreneeen kun je ook de vergen in gaan. Samen met andere bergbeklimmers kun je zo je hobby beoefenen en nieuwe gebieden ontdekken. Het kan hier wel fris worden, zeker in de herfst en in de winter, dus kleed je goed aan.