Spanish cafe Peru
Image default
Recreation / Travel

Een wandelvakantie in Spanje: de perfecte mix van cultuur en natuur

Op wandelvakantie gaan in Spanje, dat staat op het verlanglijstje van heel wat mensen die houden van een actieve vakantie. Dit zonnige Zuid-Europese land leent zich er perfect voor. De ruige natuur nodigt je uit om erop uit te trekken, maar je kunt wel terugvallen op een veilige omgeving en de goede sociale controle waar de vriendelijke bewoners van het Iberische schiereiland om bekend staan.

 

Wandelen aan de Costa Blanca

Wie aan de Costa Blanca denkt, heeft moeite om de beelden uit populaire televisieprogramma’s waarin jongeren zich rechtstreeks naar de maagleverdarmafdeling drinken, van zich af te zetten. Die veel te toeristische gebieden met hun door torenflats volbouwde kustlijnen kun je makkelijk links laten liggen. Trek in plaats daarvan eens het binnenland in en aanschouw het authentieke Spanje. In de regio Marina Alta kun je je als wandelaar, mountainbiker of beoefenaar van klimsport helemaal uitleven.

 

De perfecte uitvalsbasis

Wil je bij het terugkeren van een wandeling liever in oog komen te staan met wilde zwijnen dan met wilde jongeren die de bar uit komen rollen, boek dan je verblijf bij Eco Lodge Refugio Marnes. Wanneer je daar de deur uit stapt, is je schitterende wandeling in feite al begonnen. Deze B&B kent een terrein van 20 hectare, de trails zijn er goed aangegeven en de wandelgidsen die je in kunt huren zijn zeer kundig.

Related Posts

Megapret | leukste familiepark van Gelderland

Wat is Allianz Global Assistance en heb ik het nodig?

Vespa scooter kleuren