Waar moet je op letten bij het kopen van LED buitenverlichting?

Spanishcafeperu

Wanneer je verlichting voor buiten gaat kopen zijn er andere zaken van belang dan bij de verlichting die je binnen plaatst. Je zet een gewone schemerlamp immers ook niet buiten. Dat geldt natuurlijk ook voor LED verlichting. Maar wat is nu écht belangrijk en wat moet je precies in de gaten houden?

 

Speciale LED verlichting voor buiten

In de allereerste plaats moet je wel de juiste LED verlichting kopen. Gewone LED lampen zijn niet geschikt om buiten te gebruiken, dus kies je voor LED buitenverlichting om kortsluiting te voorkomen.

 

Waterdichte LED verlichting

Logischerwijs moet LED buitenverlichting waterdicht zijn. De mate van waterdichtheid wordt aangegeven met een code. Deze code staat altijd op de verpakking aangegeven. Voor LED buitenverlichting kies je altijd voor IP44. Deze lampen zijn spatwaterdicht en geschikt voor buiten. IP40 zou je kunnen gebruiken als de lamp onder een overkapping hangt. Er zijn zelfs spots te krijgen voor een buitenzwembad, deze hebben IP68 en zijn dus volledig waterdicht.

 

LED buitenverlichting 12 Volt of 230 Volt?

Als je zelf je buitenverlichting wilt gaan aanleggen is het aan te bevelen om te kiezen voor LED verlichting met een transformator. Hierdoor werken de LED lampen op 12 Volt wat veilig is voor mens en dier. Besluit je toch verlichting op 230 Volt te gebruiken, dan is het aan te raden een professionele en gecertificeerde elektricien in te huren om de LED verlichting aan te leggen.

 

De keuze voor LED buitenverlichting is dus niet zo moeilijk, je bespaart er immers niet alleen op de korte maar ook op de lange termijn geld mee. En wanneer je bovenstaande richtlijnen aanhoudt, geniet jij binnenkort ook van een mooi verlichte tuin!

https://www.leds-depot.be/buitenverlichting.html