Spanish cafe Peru
Image default
Recreation / Travel

Wat is Allianz Global Assistance en heb ik het nodig?

 

Als je bij dit artikel bent uitgekomen, ben je waarschijnlijk al een tijdje bezig met het bekijken van allerlei informatie over reisverzekeringen. Je bent de naam Allianz Global Assistance al een paar keer tegengekomen, maar wat houdt het nu precies in? We nemen je graag even aan de hand, want met de enorme keuzevrijheid die je tegenwoordig hebt kan het lastig zijn het overzicht te bewaren. Daarnaast proberen alle aanbieders je op slinkse wijze via reclame te verleiden om voor hun product te kiezen. We helpen je graag verder in het doolhof dat reisverzekeringen heet.

 

Wat dekt een reisverzekering allemaal?

Op deze vraag is geen simpel antwoord mogelijk, want daarvoor moet je iedere polis doorspitten, van Allianz Global Assist en iedere andere aanbieder. We geven je graag wel een idee van de meest standaard mogelijkheden, zodat je ook weet waar je rekening mee moet houden. De bekende punten van dekking zijn natuurlijk schade en diefstal aan je eigendommen. Minder bekend is medisch specialistische hulp, zoals bijvoorbeeld ambulancevervoer. Dit wordt in het buitenland niet gedekt door je normale zorgverzekering, maar dit kan wel in de polis van je reisverzekering staan. Ook onvoorziene verblijfkosten door een ongeval van bijvoorbeeld een reisgenoot, of door calamiteiten zijn een belangrijke factor in de dekking.

 

Moet ik een doorlopende of kortlopende verzekering afsluiten?

Deze vraag is beter te beantwoorden. Als jij vaak op reis bent is een doorlopende reisverzekering het handigst. Je bent het hele jaar gedekt voor een voordelige premie die je maandelijks betaalt. Handig voor de globetrotters en impulsievelingen onder ons. Als je niet vaak het land verlaat is een kortlopende reisverzekering een betere optie. Deze verzekering sluit je af voor de duur van je vakantie of reis. Je betaalt de volledige premie in één keer van tevoren. Deze is hoger dan bij een doorlopende verzekering, maar is eenmalig. Er zijn nog allerlei tussenvormen te krijgen, maar dit zijn de twee basisvormen van reisverzekering.

 

Is Allianz Global Assistance de beste?

Als je het Allianz Global Assistance zelf vraagt zullen ze dat vast bevestigen. Maar je kunt het natuurlijk ook vragen aan de klanten van Allianz Global Assistance, of eigenlijk: lezen in de reviews die ze hebben achtergelaten. Lees hun beoordelingen over Allianz Global Assistance hier. Met alle informatie kun je vervolgens zelf beoordelen of Allianz Global Assistance de juiste verzekering voor jou heeft. Kijk ook vooral even bij de concurrenten, zodat je een brede visie op de mogelijkheden hebt. En of je nu kiest voor Allianz Global Assistance, of voor een andere verzekeringsmaatschappij: je kunt nu een weloverwogen keuze maken. Succes!